Word donateur en deel een heel groeiseizoen mee in de oogst van groenten, bloemen, kruiden en bessen. Vanaf het eerste oogstmoment in het voorjaar krijg je wekelijks bericht over wat je kunt komen oogsten en hoeveel. Tijdens de oogstmomenten kun je zelf komen plukken.

De professionele tuinder Jessica Zwartjes, vrijwilligers en stagiaires zorgen voor een mooie, vruchtbare tuin die gezonde groenten en fruitgewassen voortbrengt. Het oogstseizoen loopt ongeveer van eind april tot begin november, afhankelijk van het weer. Er is altijd iemand aanwezig om je de weg te wijzen en te helpen.

Hoe werkt een oogstdeelname?

Het Zoete Land werkt volgens de principes van ‘community supported agriculture’, ofwel CSA. In een CSA deel je als donateur met de boer samen risico’s en opbrengsten van landbouwactiviteit.

Het bedrag voor 1 oogstdeelname is 275 euro per deelname. Hiermee betalen we met elkaar onder meer de tuinder, het poot- en zaaigoed en de huur aan de gemeente Leiden voor gebruik van de grond.

De portiegrootte bij 1 deelname is gebaseerd op 1 persoon maar blijkt in de praktijk vaak genoeg te zijn voor 2 personen. We adviseren dan ook 1 oogstdeelname voor een 1- of 2- persoonshuishoudens en 2 oogstdeelnames voor een gezin.

We verdelen de oogst onder alle donateurs die zich hebben ingeschreven als oogstdeelnemer. Het deelnemerschap is 1 jaar geldig, van 1 januari tot 31 december.

Wanneer oogsten we?

Vrijdag van 9.00 – 14.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 13.00 uur

  • bordjes geven aan hoe en hoeveel geoogst kan worden per oogstdeelname, bekijk per gewas oogstadvies en recepten
  • rode vlaggetjes markeren het oogstbed
  • voor bloemen gebruiken we geen vlaggetjes, als hiervan geplukt kan worden lees je dat in het wekelijks oogstbericht en op de tuin.
  • iedereen houdt zich aan de aangegeven hoeveelheden en oogst voorzichtig zonder planten onnodig te beschadigen
  • mandje of verpakkingsmateriaal en oogstmesje neem je zelf mee
  • dat wat je van de plant niet gebruikt graag uitspreiden over het bed waar niets groeit, of in de bak of kruiwagen bij het bed.
  • kinderen zijn heel welkom, hun ouders zorgen ervoor dat zij ook op de paadjes blijven en weten hoe de planten geoogst moeten worden
  • als je hebt geoogst streep je je naam door op de lijst

Oogst mee in 2020

Voor 2019 hebben we voldoende oogstdeelnemers. Wil je oogstdeelnemer worden in 2020? Mail dan naar info@hetzoeteland.nl. We plaatsen je op de wachtlijst en laten je tijdig weten wanneer je deel kunt nemen.