Word donateur en deel een heel groeiseizoen mee in de oogst van groenten, bloemen, kruiden en bessen. Vanaf het eerste oogstmoment in het voorjaar krijg je wekelijks bericht over wat je kunt komen oogsten en hoeveel. Tijdens de oogstmomenten kun je zelf komen plukken.

Het oogstseizoen loopt ongeveer van half april tot begin november, afhankelijk van het weer. Er is altijd iemand aanwezig om je de weg te wijzen en te helpen.

Bij een donatie van 250 euro per jaar oogst je mee voor een oogstdeelname. De portiegrootte is gebaseerd op 1 persoon maar blijkt in de praktijk geregeld genoeg te zijn voor 2 personen. We adviseren dan ook 1 oogstdeelname voor een 1- of 2- persoonshuishoudens en 2 oogstdeelnames voor een gezin.

We verdelen de oogst onder alle donateurs die zich hebben ingeschreven als oogstdeelnemer. Het deelnemerschap is 1 jaar geldig, van 1 januari tot 31 december.

Wanneer oogsten we?

Vrijdag van 9.00 – 14.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 13.00 uur

  • bordjes geven aan hoe en hoeveel geoogst kan worden per oogstdeelname, bekijk per gewas oogstadvies en recepten
  • rode vlaggetjes markeren het begin en eind van het oogstbed
  • voor bloemen gebruiken we geen vlaggetjes, als hiervan geplukt kan worden lees je dat in het wekelijks oogstbericht
  • iedereen houdt zich aan de aangegeven hoeveelheden en oogst voorzichtig zonder planten te beschadigen
  • mandje of verpakkingsmateriaal en oogstmesje neem je zelf mee
  • dat wat je van de plant niet gebruikt graag uitspreiden over het bed waar niets groeit, dit is weer voeding voor de bodem
  • kinderen zijn heel welkom, hun ouders zorgen ervoor dat zij ook op de paadjes blijven en weten hoe de planten geoogst moeten worden
  • als je hebt geoogst streep je je naam door op de lijst
  • als je niet kunt oogsten mag je iemand anders laten oogsten op jouw naam

Samen met de tuinder Jessica Zwartjes, vrijwilligers en stagiaires zorg je als oogstdeelnemer voor een mooie, vruchtbare tuin die gezonde groenten en fruitgewassen voortbrengt.

Deel mee in de bloemenpluk

Voor 2017 hebben zich inmiddels alweer 100 oogstdeelnemers aangemeld. Dat is het maximum. Heb je interesse om in de toekomst deel te nemen? Stuur een mail naar info@hetzoeteland.nl. We plaatsen je op onze wachtlijst en laten je snel weten wanneer je mee kunt doen.

Steun je Het Zoete Land met een gift? Bij een gift van minimaal 75,- mag je 3 maanden lang wekelijks een boeket bloemen komen plukken tijdens de oogsttijden. Dat kan nog wel in 2017.