Word donateur en deel een heel groeiseizoen mee in de oogst van groenten, bloemen, kruiden en bessen. Vanaf het eerste oogstmoment in het voorjaar krijg je wekelijks bericht over wat je kunt komen oogsten en hoeveel. Tijdens de oogstmomenten kun je zelf komen plukken.

Het oogstseizoen loopt ongeveer van half april tot begin november, afhankelijk van het weer. Er is altijd iemand aanwezig om je de weg te wijzen en te helpen.

Word oogstdeelnemer 2018

Het richtbedrag voor 1 oogstdeelname is 275 euro per deelname.
Bij een donatie van minimaal 250 euro per jaar oogst je mee. Meer doneren is welkom.

De portiegrootte bij 1 deelname is gebaseerd op 1 persoon maar blijkt in de praktijk vaak genoeg te zijn voor 2 personen. We adviseren dan ook 1 oogstdeelname voor een 1- of 2- persoonshuishoudens en 2 oogstdeelnames voor een gezin.

We verdelen de oogst onder alle donateurs die zich hebben ingeschreven als oogstdeelnemer. Het deelnemerschap is 1 jaar geldig, van 1 januari tot 31 december.

Meld je aan als oogstdeelnemer 2018 via info@hetzoeteland.nl. We plaatsen je op onze wachtlijst en laten je snel weten wanneer je mee kunt doen.

Wanneer oogsten we?

Vrijdag van 9.00 – 14.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 13.00 uur

  • bordjes geven aan hoe en hoeveel geoogst kan worden per oogstdeelname, bekijk per gewas oogstadvies en recepten
  • rode vlaggetjes markeren het oogstbed
  • voor bloemen gebruiken we geen vlaggetjes, als hiervan geplukt kan worden lees je dat in het wekelijks oogstbericht en op de tuin.
  • iedereen houdt zich aan de aangegeven hoeveelheden en oogst voorzichtig zonder planten onnodig te beschadigen
  • mandje of verpakkingsmateriaal en oogstmesje neem je zelf mee
  • dat wat je van de plant niet gebruikt graag uitspreiden over het bed waar niets groeit, of in de bak of kruiwagen bij het bed.
  • kinderen zijn heel welkom, hun ouders zorgen ervoor dat zij ook op de paadjes blijven en weten hoe de planten geoogst moeten worden
  • als je hebt geoogst streep je je naam door op de lijst
  • als je niet kunt oogsten mag je iemand anders laten oogsten op jouw naam

Samen met de tuinder Jessica Zwartjes, vrijwilligers en stagiaires zorg je als oogstdeelnemer voor een mooie, vruchtbare tuin die gezonde groenten en fruitgewassen voortbrengt.

Deel mee in de bloemenpluk

Steun je Het Zoete Land met een gift? Bij een gift van minimaal 75,- kun je 4 maanden lang wekelijks een boeket bloemen komen plukken tijdens de oogsttijden. Stuur een mail naar info@hetzoeteland als je hier aan mee wilt doen voor meer info en aanmelden.