Pompoencake met kokos en pecannoten

Ingrediënten

• 125 gr kristalsuiker
• 110 gr bruine basterdsuiker
• 120 ml zonnebloemolie
• 2 eieren
• 215 gram pompoenpuree
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel zout
• 2 theelepels koekkruiden
• 80 ml water
• 35 gram geraspte kokos
• 50 gram gehakte pecannoten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
1. Mix suiker, olie en eieren tot een romig en glad mengsel. Mix de pompoenpuree erdoor. Voeg bloem, zout, kruiden en dan het water toe. Schep dit door het beslag tot het net gemengd is. Meng dan de kokos en pecannoten erdoor. Shenk het beslag in de ingevette cakevorm.
2. Bak de cake in ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Een satéprikker in het midden van de cake gestoken moet er schoon uit komen.