Elk seizoen vieren we met een klein feestje. Zo openen we het begin van het tuinjaar feestelijk, houden we een midzomer picknick en vieren we in het najaar de oogst met een hutspotmaaltijd van zelfgekweekte pastinaken, wortels en wortelpeterselie.

Agenda 2017

11 maart: NLdoet. We plaatsen compostbakken, maken een nieuwe zitplek voor doelgroepen, plaatsen de palen voor de peulen en planten de bosuitjes. Daarna is er Vuur en Soep met de Workshop ‘een Zoete Toekomst’. Meedoen? Schrijf je in op www.nldoet.nl.

20 mei: Fête de la Nature. Jaarlijks terugkerend natuurfeest met activiteiten op en rond de tuin voor jong en oud. Kom picknicken, je zintuigen prikkelen op het Blote Voetenpad en broodjes maken boven het vuur met zelfgemaakte kruidenboter. En verder: schilderworkshops in de natuur, Ierse luistermuziek van Parsley en de opening van de nieuwe compostbakken van de Compost Bakkers. Met een workshop over composteren en groente- en fruitresten ophalen met de schillenkar en pony.

3 juni: Eco- tuindagen van Velt. Rondleidingen over Het Zoete Land en uitleg over ecologisch tuinieren tussen 10.00 – 13.00 uur.

2 oktober: hutspotmaaltijd op de tuin in samenwerking met de koks van Resto van Harte in het kader van het Leidens Ontzet. Van 17.30 tot 21.30 uur. reserveer

4 november: Landelijke Natuurwerkdag

Hustpotmaaltijd op Het Zoete Land oktober 2016