Spinazietaart voor 2 personen

Ingrediënten
• bladerdeeg
• olijfolie
• 2 eieren
• 1 uitje
• 1 kleine of een halve rode paprika
• 200 g spinazie
• 50- 75 gram g feta
• 25 g pijnboompitten
• zout
• versgemalen peper
Bereidingswijze
• Verwarm de oven op 220 graden C.
• Bestrijk een kleine ovenschaal of springvorm met olie
• Laat het bladerdeeg ontdooien.
• Bekleed de zijkanten en de bodem van de ovenplaat met bladerdeeg en zorg dat de vellen goed aan elkaar sluiten en de rand overal even hoog is.
• Bak de bladerdeeg eventueel 10 minuten voor in de oven
De Spinazietaart:
1. Was en droog de spinazie goed en bewaar in een kom.
2. Pel en snipper de ui.
3. Snijd de paprika in kleine blokjes.
4. Fruit de ui in de hapjespan.
5. Voeg de paprika toe.
6. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
7. Laat het mengsel uitlekken in een zeef als er veel vocht bij zit.
8. Klop de eieren los. Breng op smaak met zout en peper
9. Voeg het spinaziemengsel toe aan eieren. Roer goed door elkaar.
10. Schep de feta al brokkelend over het mengsel en meng het weer goed door elkaar.
11. Doe het mengsel in de taartvorm.
12. Bestrooi met pijnboompitjes.
13. Doe de taart 25 minuten in de oven bij 220 graden.