Samen met Jessica Zwartjes, alle vrijwilligers en oogstdeelnemers beheert Stichting Leiden Oogst Het Zoete Land. Als stichting willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in de regio Leiden.
Dat doen wij door te zorgen voor een sterke en rijke relatie tussen consument en voedsel, het gebruik van meer grond in en om Leiden voor natuurvriendelijke voedselproductie en voor een gezondere bodem en meer biodiversiteit.

Het Zoete Land ontving ondersteuning van de Gemeente Leiden, het Oranje Fonds, Fonds 1818, de Groene Motor, NLDoet en van de jaarlijks ruim honderd oogstdeelnemers.

Meer, betere en leukere groene ruimte

Het Zoete Land maakt onderdeel uit van het Singelpark Leiden. Ook werken we samen met de nationale beweging Groen Dichterbij en de Leidse duurzame inspiratietuin Vrij Groen. Onze bijen zijn blij met de bloemen van onze nieuwe directe buren van Idylle, geplaatst door De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

Bewoners van verzorgingstehuis De Lorentzhof bezoeken de tuin wekelijks. Ook kinderen van Leidse scholen en buitenschoolse opvang zijn terugkerende gasten van Het Zoete Land.

Community supported agriculture

Als stichting zijn we lid van URGENCI, het internationale netwerk voor ‘community supported agriculture’ (CSA). In een CSA deelt de consument met 1 of meer producenten risico’s, verantwoordelijkheden en opbrengsten van landbouwactiviteit.

In de Leidse Regio werkt naast Het Zoete Land ook de groentetuin van Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade op deze manier. In de regio zijn inmiddels meer van dit soort initiatieven in oprichting. Wij helpen hen daarbij.

Versterking duurzaam Leids voedselsysteem

Voor een duurzaam en sociaal Leids voedselsysteem werken we samen met Stichting Ideewinkel Leiden, Duurzame Horeca Leiden en het Rijnlands Architectuur Platform in initiatieven die zorgen voor een sterker duurzaam Leids voedselsysteem.

Ook zijn we mede-oprichter van Groentepark Bontekoe. Daar kweken we groente, fruit, kruiden en bloemen voor klanten van de Voedselbank Leiden.

Bestuur Stichting Leiden Oogst

Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Mieke Hogervorst, secretaris Sabien Teulings, penningmeester Joost Pierrot, Siebrand van der Ploeg en Albert Roskam.

De bestuursleden zijn vrijwilligers en werken zonder financiële vergoeding.

Lees ons beleidsplan 2017, onze jaarrekening 2017, onze jaarrekening 2018 en ons jaarverslag 2017.