Wortel- chocoladetaart

Ingrediënten
125 gr gebuild meel of havermeel
Wijnsteenbakpoeder
1 tl l kaneel
185 gr basterdsuiker
80 gr fijngeraspte wortel
200 gr gemengde gedroogde vruchten, grof gehakt
100 gr chocolade grof gehakt
25 gr kokos
2 ei, licht geklopt
100 gr boter, gesmolten
50 gr gehakte walnoten

Kaaslaagje:
125 gr roomkaas
25 gr ongezouten boter
175 gr poedersuiker
1 tl warm water

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 180 graden
2. Bestrijk een ondiep bakblik van 23 x 23 cm met gesmolten boter of olie. Bekleed de bodem en wanden met bakpapier.
3. Zeef het meel met de kaneel in een grote kom en voeg suiker, geraspte wortel, gemengde vruchten, chocolade en kokos toe. Roer dit kort.
4. Roer de geklopte eieren en boter er door.
5. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het oppervlak glad.
6. Bak de koek in ca. 30 minuten goudgeel.
7. Laat m in de vorm afkoelen en stort m op een vlak werkblad.

8. Voor het kaaslaagje: Klop de boter en de roomkaas met de mixer in een kleine kom glad.
9. Voeg poedersuiker toe en klop het mengsel in 2 minuten luchtig.
10. Voeg het water toe en klop het er goed door.
11. Bestrijk de koek met het kaasmengsel en bestrooi met de walnoten.
12. Snijdt m in vierkantjes en deze in driehoekjes.

Geef een reactie