Posteleinsoep

Hou je van kervelsoep? Dan vind je posteleinsoep vast ook lekker. De aardappel werkt als bindmiddel in de soep.

500-700 gram postelein
3 uien
2 tenen knoflook
2 aardappels
1 liter water, of meer, op smaak
laurier
lavas, kervel, peterselie, tijm of een lepel ‘groentebouillon zonder zout’ van Het Blauwe Huis
eventueel gedroogde chilipeper
zout
peper
olijfolie
staafmixer of blender

Snijd de ui en knoflook. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Was de postelein grondig.

Bak ui, knoflook, chilipeper, zout en peper in de olijfolie. Voeg de blokjes aardappel toe. Voeg de postelein toe en de kruiden. En tot slot het water.

Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten pruttelen. Als de aardappel gaar is, is de soep klaar. Haal de laurierblaadjes eruit. Doe de soep in een blender of pureer met een een staafmixer.

Breng op smaak met extra zout of peper.

Eet smakelijk!